Hae tästä blogista

perjantai 12. elokuuta 2016

Daisy the Dinosaur (ilmainen)


Daisy the dinosaur (Ilmainen)


Soveltuu/ on tarkoitettu:
Soveltuu varsinkin nuorille koodareille ja/tai koodausta aloittaville. Koulussa toimii opetustilanteissa luokille 1-4, viides- ja kuudesluokille suosittelen Hopscotchia. Peli vaatii hiukan englanninkielentaitoja.

Ladattavissa:
App Store

Pelin idea:
Perusidealtaan Daisy the Dinosaur on melko mutkaton ja päätarkoituksena on opettaa pienempiä tai miksei aikuisiakin koodaamaan. Daisy the Dinosaur on kuitenkin englanniksi, joten kaikkein pienimmille koodareille, jotka eivät vielä osaa englantia täytyy kertoa, mitä eri komennot tarkoittavat. Laitan tähän alle muutaman kuvan, joiden avulla on ehkä helpompi seurata/ ymmärtää mitä tarkoitan. 1. Ensimmäinen tehtävä on valita haluammeko aloittaa koodaamaan vapaasti vai menemmekö ensin "haasteradan", jossa opetellaan ohjeistuksen avulla koodaamaan.
          

 2. Nyt valitsimme "haasteradan". Kuvassa ohje sanoo, että: anna Daisylle oikea/ oikeat komennot, jotta se pääsee tähden luo.
         

 3. Vedämme siis komennon move (liiku) viereiseen sarakkeeseen, johon koodi "kirjoitetaan".
 

         

 4. Tämän jälkeen painamme play (pelaa (tässä tarkoituksessa play saa koodin pyörimään)).

 5. Onnea suoritit ensimmäisen tavoitteesi! Mennään seuraavaan.
         

Seuraavien tasojen jälkeen:

Tässä oli pieni käytännön esimerkki, että miten helppoa koodaus onkaan, jos osaa vähän englantia. Laitan tähän loppuun vielä suomennokset kaikista komennoista.
Ja jos ilmenee ongelmia tai on muuten vaan kysyttävää niin tulkaa rohkeasti kysymään. En ole vielä oppinut puremaan netin kautta, enkä aio opetellakkaan.😝Sanalista:

Move - liiku
Jump - hyppää
Spin - pyöri
Repeat 5 - toista 5 kertaa
When - kun
Turn - käänny
Grow - kasva
Shrink - pienene/ kutistu
Roll - voltti ( Daisy tekee voltin)


1 kommentti:

Yks Mummi kirjoitti...

Olipa mielenkiintoista. Enpä olisi ihan oppinutkaan. Pitäisikö olla ikää hiukan vähemmän kuin 75 vuotta? Hyvää jatkoa kaikille yrittäjille.