Hae tästä blogista

lauantai 24. syyskuuta 2016

OppilasAgentti mitä se tarkoittaa...?

Seuraavaksi tulee vähän faktatekstiä OppilasAgenteista.


OppilasAgentit ovat oppilaista koostuva joukko, jotka auttavat opettajia toteuttamaan erilaisia oppitunteja TVT-välineiden avulla.
                  Esimerkkejä OppilasAgenttien toiminnasta ovat mm. välituntiparkit, PopUp-koulutukset ja oppitunneilla toteutettavat projektit. Joissain kouluissa on myös käytössä opehuoneiskut, eli agentit menevät jollain välitunnilla opettajanhuoneeseen ja kertovat jostain sovelluksesta oleellisimmat asiat 60:ssä sekunnissa.
                  OppilasAgentille voi myös antaa vain oppitunnin aiheen ja agentin tehtävä on ideoida miten TVT-välineitä voisi hyödyntää oppitunnilla kyseisen asian opiskelussa. Opettaja voisi kysyä esimerkiksi onko agentilla ideaa, miten voisi hyödyntää läppäreitä englannin opiskelussa. Joskus on myös pidempiä projekteja, jotka voivat kestää monta viikkoa.

(Tämä esimerkki toteutui Vuorenmäenkoulussa keväällä 2016).
Opettaja kysyi parilta agentilta voisivatko he auttaa luokkaa koodamaan omat nettisivut. Sitten sovittiin päivä ja aika, jolloin agentit tulivat luokkaan opettamaan. Tämän jälkeen agentit kävivät kerran tai pari opettamassa miten tehdään nettisivut, ja sen jälkeen oppilaat saavat itse kokeilla omien nettisivujen tekemistä, heille annetuista aiheista. Lopputulos esiteltiin koko luokalle esitelmän muodossa ja palautettiin opettajalle PDF-tiedostona, jonka opettaja muuntaa takaisin html-muotoon.

Jokaisessa koulussa, jossa on OppilasAgentteja on myös ohjaava opettaja, joka koordinoi toimintaa. Hän toimii OppilasAgenttien tukena ja verkostoituu muiden OppilasAgenttikoulujen kanssa. Ohjaava opettaja myös huolehtii OppilasAgenttien perehdyttämisestä (alkukoulutuksesta), mutta sen jälkeen kun homma on saatu käyntiin voivat agentit kouluttaa toinen toisiaan.

Käykäähän katsomassa myös oppilasAgentti kaverini Venlan tekemä postaus NetForum 2016:sta:
OppilasAgentti kouluttaa tulevaisuuden oppimiseen

Lisätetoa saat osoitteista:
www.oppilasagentti.fi
Oppilasagentit.pdf

Lisäksi youtubesta löytyy video, joka kertoo mitä oppilasAgentit tekevät:
Veera-oppilasagentti

Saa myös rohkeasti kysyä jos jokin asia jäi epäselväksi.

Ei kommentteja: