Hae tästä blogista

maanantai 19. joulukuuta 2016

King of Words

King of Words (ilmainen)

Sanojen etsintäpeli, jossa on tarkoitus muodostaa suomenkielisiä sanoja annetuista kirjaimista. Sanojen tulee olla perusmuodossa. 

Soveltuu/ on tarkoitettu:
Peli soveltuu hyvin äidinkielen tunneille, jos halutaan pitää vähän rennompi tunti esim. kokeen jälkeen. Peli kehittää myös suomenkielen sanavarastoa ja sorminäppäryyttä tabletin kassa. Ikäsuositukseksi sanoisin peruskoulun luokat 1-7. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä on vain minun mielipiteeni.

Pelin idea:
Kuten yllä lukee pelin tarkoitus on muodostaa sanoja annetuista kirjaimista tietyssä ajassa. Pelissä on käytössä leikkirahalla, jota saa pelin jälkeen. Leikkirahaa voi myös ostaa timanteilla, joita voi ostaa oikealla rahalla. Peleissä käytössä olevia kirjaimia ei tule lisää pelin aikana, ellei niitä halua ostaa leikkirahalla. Kirjaimia voi myös järjestää ja aikaa voi ostaa lisää. 

Ladattavissa:

Esimerkki pelistä:

Ennen seuraavia vaiheita sinun on pitänyt selviytyä läpi "vaikeiden monivalintojen" eli, kun avaat sovelluksen ja haluat ruveta pelaamaan valitset turnaukset ja mikäli et halua kuluttaa timantteja, valitse; viikon ilmainen.

Aloitusnäkymä peliin.
Vasemmalta oikealle bonukset: 
-Järjestää kirjaimet niin, ettei mikään kirjain ole toisen päällä.
-Lisää haluamasi kirjain.
-Korottaa sanan arvoa (x2, x3 ym.)
-Lisää aikaa.
-Vaihtaa kaikki kirjaimet satunnaisesti
Vedä kirjaimet sanoiksi laatikkoon.
Kun olet keksinyt sanan paina vihreää nuolta, nuolen
 yläpuolella näkyy pistemäärä, mitä sanasta saa.
Ajan loputtua näet pistemääräsi, ja voit timanttien avulla
avata mysteerilaatikon, josta löytyy esim. "rahaa".

Lopuksi, jos olet kirjautunut näet sijoituksesi muihin
pelaajiin verrattuna. 


Tässä lyhyt esimerkki videon muodossa:


lauantai 24. syyskuuta 2016

OppilasAgentti mitä se tarkoittaa...?

Seuraavaksi tulee vähän faktatekstiä OppilasAgenteista.


OppilasAgentit ovat oppilaista koostuva joukko, jotka auttavat opettajia toteuttamaan erilaisia oppitunteja TVT-välineiden avulla.
                  Esimerkkejä OppilasAgenttien toiminnasta ovat mm. välituntiparkit, PopUp-koulutukset ja oppitunneilla toteutettavat projektit. Joissain kouluissa on myös käytössä opehuoneiskut, eli agentit menevät jollain välitunnilla opettajanhuoneeseen ja kertovat jostain sovelluksesta oleellisimmat asiat 60:ssä sekunnissa.
                  OppilasAgentille voi myös antaa vain oppitunnin aiheen ja agentin tehtävä on ideoida miten TVT-välineitä voisi hyödyntää oppitunnilla kyseisen asian opiskelussa. Opettaja voisi kysyä esimerkiksi onko agentilla ideaa, miten voisi hyödyntää läppäreitä englannin opiskelussa. Joskus on myös pidempiä projekteja, jotka voivat kestää monta viikkoa.

(Tämä esimerkki toteutui Vuorenmäenkoulussa keväällä 2016).
Opettaja kysyi parilta agentilta voisivatko he auttaa luokkaa koodamaan omat nettisivut. Sitten sovittiin päivä ja aika, jolloin agentit tulivat luokkaan opettamaan. Tämän jälkeen agentit kävivät kerran tai pari opettamassa miten tehdään nettisivut, ja sen jälkeen oppilaat saavat itse kokeilla omien nettisivujen tekemistä, heille annetuista aiheista. Lopputulos esiteltiin koko luokalle esitelmän muodossa ja palautettiin opettajalle PDF-tiedostona, jonka opettaja muuntaa takaisin html-muotoon.

Jokaisessa koulussa, jossa on OppilasAgentteja on myös ohjaava opettaja, joka koordinoi toimintaa. Hän toimii OppilasAgenttien tukena ja verkostoituu muiden OppilasAgenttikoulujen kanssa. Ohjaava opettaja myös huolehtii OppilasAgenttien perehdyttämisestä (alkukoulutuksesta), mutta sen jälkeen kun homma on saatu käyntiin voivat agentit kouluttaa toinen toisiaan.

Käykäähän katsomassa myös oppilasAgentti kaverini Venlan tekemä postaus NetForum 2016:sta:
OppilasAgentti kouluttaa tulevaisuuden oppimiseen

Lisätetoa saat osoitteista:
www.oppilasagentti.fi
Oppilasagentit.pdf

Lisäksi youtubesta löytyy video, joka kertoo mitä oppilasAgentit tekevät:
Veera-oppilasagentti

Saa myös rohkeasti kysyä jos jokin asia jäi epäselväksi.

maanantai 22. elokuuta 2016

Cut the Rope (ilmainen)

Cut the Rope (ilmaisversio saatavilla)

On peli, joka kehittää sekä loogista ajatelua, että reaktiokykyä.

Soveltuu/ on tarkoitettu:
Cut the Rope soveltuu luokille 1-6. Ensimmäiselle luokalle voi olla hiukan hankala opettaa tätä sovellusta, mutta uskon/ tiedän, että se onnistuu. Cut the Rope toimii myös yläkoulun puolella (luokat 7-9), mutta viimeistään kasilla voi olla, että sovellus ei tarjoa riittävästi haasteita, joten suosittelen yläkoulun puolella käytettäväksi melko samankaltaista sovellusta, jonka nimi on TinkerBox (voin tehdä siitä jonkinmoisen esittelyn).
Cut the Rope on hyvä kehittämään loogista ajattelua ja hahmotuskykyä.

   
Ladattavissa App Store:

Cut the Rope (ilmaisversio, josta screenshotit on otettu)

Muita versioita:
Cut the Rope Experiments (ilmainen)
Cut the Rope Experiments (maksullinen täysversio)

Ladattavissa Play kauppa:

Cut the Rope (ilmaisversio)

Muita versioita:
Cut the Rope (maksullinen täysversio) Cut the Rope Time travel (ilmainen)
Cut the Rope Time travel (maksullinen)
Cut the Rope Experiments (ilmainen)
Cut the Rope Experiments (maksullinen)


Pelin idea: 

Cut the Rope kehittää loogista ajattelua ja hahmotuskykyä. Esimerkkikuvissa on screenshot otettu ilmaisversiosta. Maksullinen versio on hieman laajempi, mutta toimii samoin kuin ilmaisversio. Maksullisessa tasot ovat tietenkin vaativampia, mitä pidemmälle edetään.  


1. Alkunäyttö. ->play(Vinkki: Jos sovellus on ensimmäistä kertaa käytössä se saattaa neuvoa miten Cut the Rope toimii.


2. Valitaan taso jota halutaan pelata (tässä tapauksessa taso 1). Ja ykköstason "sisältä" taso jota pelataan (tässä esimerkissä aloitustaso on 1).


3. Edetään järjestyksessä tasolta toiselle (muunlainen eteneminenkin on mahdollista, kun olet läpäissyt tason/tasot)


4. Ideana on saada kerättyä mahdollisimman paljon tähtiä (max. 3) ja saada Om Nom syömään karkki, pudottamalla karkki Om Nomin suuhun. 


5.Mitä pidemmälle etenet sitä vaikeammaksi tasot muuttuvat. En kerro nyt liikaa, mutta peli vaati hiukan päättelykykyä mm. siitä mitä tapahtuu, jos yhden langan katkaisee.

Tässä oli lyhyt esimerkki Cut the Ropen alusta.


perjantai 12. elokuuta 2016

Daisy the Dinosaur (ilmainen)


Daisy the dinosaur (Ilmainen)


Soveltuu/ on tarkoitettu:
Soveltuu varsinkin nuorille koodareille ja/tai koodausta aloittaville. Koulussa toimii opetustilanteissa luokille 1-4, viides- ja kuudesluokille suosittelen Hopscotchia. Peli vaatii hiukan englanninkielentaitoja.

Ladattavissa:
App Store

Pelin idea:
Perusidealtaan Daisy the Dinosaur on melko mutkaton ja päätarkoituksena on opettaa pienempiä tai miksei aikuisiakin koodaamaan. Daisy the Dinosaur on kuitenkin englanniksi, joten kaikkein pienimmille koodareille, jotka eivät vielä osaa englantia täytyy kertoa, mitä eri komennot tarkoittavat. Laitan tähän alle muutaman kuvan, joiden avulla on ehkä helpompi seurata/ ymmärtää mitä tarkoitan. 1. Ensimmäinen tehtävä on valita haluammeko aloittaa koodaamaan vapaasti vai menemmekö ensin "haasteradan", jossa opetellaan ohjeistuksen avulla koodaamaan.
          

 2. Nyt valitsimme "haasteradan". Kuvassa ohje sanoo, että: anna Daisylle oikea/ oikeat komennot, jotta se pääsee tähden luo.
         

 3. Vedämme siis komennon move (liiku) viereiseen sarakkeeseen, johon koodi "kirjoitetaan".
 

         

 4. Tämän jälkeen painamme play (pelaa (tässä tarkoituksessa play saa koodin pyörimään)).

 5. Onnea suoritit ensimmäisen tavoitteesi! Mennään seuraavaan.
         

Seuraavien tasojen jälkeen:

Tässä oli pieni käytännön esimerkki, että miten helppoa koodaus onkaan, jos osaa vähän englantia. Laitan tähän loppuun vielä suomennokset kaikista komennoista.
Ja jos ilmenee ongelmia tai on muuten vaan kysyttävää niin tulkaa rohkeasti kysymään. En ole vielä oppinut puremaan netin kautta, enkä aio opetellakkaan.😝Sanalista:

Move - liiku
Jump - hyppää
Spin - pyöri
Repeat 5 - toista 5 kertaa
When - kun
Turn - käänny
Grow - kasva
Shrink - pienene/ kutistu
Roll - voltti ( Daisy tekee voltin)